Egy kocka SX-e

Mikor fog ez újra mozogni !?

14. bejegyzés: BeszaBehu...

2018.02.09.

Számel Szabolcs

Na jó lemaradtam pár bejegyzéssel, de vannak újdonságok így legalább lessz miről írni. Röviden: a kasztni összeállt ahogy kell, a festő jó munkát végzett, a motor megtisztult és épül...

571.JPG

Nemrég abban maradtunk hogy a beltér megkapta a fényezést amit magam követtem el, ott nemszámított volna az se ha be öntök egy vödör festéket és ecsettel kicsit szétpacsmagolom. De azért egész jól sikerült. a motortér elő lett készítve, és a küszöbtoldatok felkerültek nagyjából már két részben.

Na de az igazi szívás csak ezután jött, a jóminőségű lengyel üvegszálas elemeken a jó illesztésből annyi volt mint mákostekercsben az indukció. Szóval eltartott egy idelyig rendbe szedni az illesztéseket. Volt itt aprítás, fúrás, faragás meg miegymás. Minden egyes darabot ketté vagy többé kellett vágni és újralaminálni belülről. A kívülről maradt hézagot is apróra vágott üvegszálas trutymóval töltöttem ki, idővel meglátjuk milyen munkát végeztem és meddig fogják bírni a strapát. 

A betöltő nyílás/tartályfedél dilemmát végül úgy oldottam meg, hogy besülyesztve maradt a fedél, a jard biztos díjjazni fogja mert így még szembeütőbb az +5 vagy még több centi szélesítés oldalanként. Majd ismételgetem a jól bevált mondokát: biztos úr de hiszen ez szög gyári. 

515.jpg

Jöttek az alaktrészek is szépen sorjában, az usából egy pár oldal index de az amcsiféle 240sx-ről ami a kerékívek előtt található és sokkal szebb az eredetinél. Az első indexek a helyzetjelzőkbe lesznek integrálva egy ledes égő segítségével.

A pogácsák is már megérkeztek de még nem voltak felpróbálva mivel az erdeti rugóstag/lemezfelni kombó van a kocsin máig is a fényezés óta. A biztonság kedvéért öntapadós védőfóliával fedtem le a karosszéria külső elemit, hogy biztonságban legyenek az elkovetkező hónapokban az összeszerelés során.

626.jpg

+ egy kis galéria a laminált elemek modosításáról

Címkék: motor metál 200sx 2017 fényezés karosszéria bodykit

A bejegyzés trackback címe:

https://szamel.blog.hu/api/trackback/id/tr612494477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása